Jäppilän Kievari on nykyään kesäravintola, pitopalvelun tarjoaja sekä elintarvikevalmistaja.

Olemme tuoneet omat makutottumukset ja valmistustavat kotimaastamme USA:sta. Vuosikymmenten ajan kerättyjä ja kokeiltuja makuja olemme yhdistäneet omaan “smokery & southern grill” menuuseen jossa tulee esille hitaasti kypsennetyt, savustetut ja avotulella grillatut lihat sekä Cajun-maailman joka tuo ruokailuun mausteisen Creole-elämyksen vailla vertaa! Täyttääksemme omat korkeat vaatimuksemme tälle ns. “Barbeque & Cajun” ruualle, teemme kaiken tarvittavan itse ykkösluokan raakaaineista aina pihvin leikkuusta kastikkeisiin ja kuivamausteisiin. Savustukset teemme “old school meets modern technology”, eli oikee oppisesti rakentamalla tulen “hardwood” haloista jotka tuomme maahan sieltä missä ne kasvaakin (southern belt & mexico) ja kierrättämällä tämä pehmeä lämpö ja savun aromi karuselli-savustimessa jossa kypsyessä tippuvat rasvat ja nesteet voitelevat lihat (meillä ei kääritä “höyrystellä” lihoja kypsennyksen ajan). Savu toimii yhtenä tärkeänä mausteena ja käytämmekin eri yhdistelmiä pähkinäpuita kuten hickory, pecan, mesquite ja joskus lisäillään vaikka kirsikkapuuta vähän lisukkeeksi. Taataksemme tuoreuden ja vaihtelevuuden kesämenumme vaihtuu viikottain jos ei päivittäin…samaa herkkua ei saata olla alku ja loppukesästä.

Kivijalkaravintolana toimii Tissarin suvun vanha “kestikievari” ja “majatalo” jossa matkalaiset aikoinaan saivat ruokaa, yösijan ja tarvittaessa vaihtohevosenkin. Nykyisellään Kievarissa voi edelleenkin levähtää kesäisin puhtaassa Savon järvimaisemassa ja nauttia amerikan “southern comfort” tyylistä ruokaa ja hyvää juomaa. Kievari tarjoaa erikoisen juomavalikoiman josta löytyy mm. omatuonti bourboneita, viinejä, oluita ja limppareita.

“JK Streetfood” toimi heti valmistumisensa jälkeen vuodesta 2014 vuoden 2019 loppuun asti ja kiersimme kaikissa isoimmissa ruokatapahtumissa Rukalta aina Telliskiven festareille saakka…tämä keikkailun aikakausi on nyt ohi.

Pitopalveluna Kievari tarjoaa uskomattomat makuelämykset joko “teillä tai meillä”. Kievari on rustiikkinen paikka häille, synttäreille tai vaikkapa pikkujouluille! Vaikka meidän pääsääntöinen ruokatyyli on amerikan etelävaltioitten makumaailmassa, täältä tulee vakuuttavasti niin perinteistä suomalaista kuin muitakin maailman erikoisherkkuja.

Olemme myös ylpeitä elintarviketuotannostamme jossa vaalimme “isovanhempien” reseptiä käsinvalmistamalla perinteisiä lihapiirakoita sekä Louisiana-tyylistä vegaanista kasvispiirakkaa lähialueen kauppoihin. VAROITUS: Nämä ovat herkkuja joihin jää hyvin helposti koukkuun!

Terveisin, Timo & Tiia Tissari